Gazprom kinnitas LNG tehase rajamist

Gazprom kinnitas LNG tehase rajamist

Kui mõni päev tagasi sai kirjutatud Gazpromi reanimeeritud plaanidest rajada Läänemere äärde LNG tehas siis täna tuli selle kohta ka ametlik pressiteade. Gazprom kirjutas alla memorandumi 10 miljoni kuupmeetrise aastavõimsusega LNG tootmise tehase rajamiseks Leningradi oblastisse.

Pressiteade põhjal oleks tehas mõeldud peaasjalikult Euroopa turu teenindamiseks. Potentsiaalseks turuks oleks ka Lõuna-Ameerika. Oblasti võimud ja Gazprom hakkavad nüüd otsima sobivat asukohta terminalile. Gazprom viitas ka partneri kaasamise võimalusele.

Vaadates globaalsel gaasiturul toimuvat, siis igavast toruärist on asi muutunud väga dünaamiliseks ja likviidseks äriks. Ja päev-päevalt üha enam puudutab see ka Läänemere regiooni.  Eile tuli uudis, et Bank of America Merrill Lynchi hakkab aastast 2014. Läänemere regioonis tarnima väikse tankeriga LNG-d, seda peaasjalikult laevakütusena kasutamiseks. Regionaalses gaasimaailmas läheb üha põnevamaks!

This entry was posted in Rahandus-majandus. Bookmark the permalink.

3 Responses to Gazprom kinnitas LNG tehase rajamist

  1. Taivo says:

    Kui USA vähegi oma kildagaasi eksporti arendab, peavad need Lõuna-Ameerikasse suunduvad hinnad Balti torugaasiga võrreldes küll täiesti naeruväärsed olema. LNG maailmaturu areng ning vastuvõtutaristu areng võib Venemaale väga tõsiseks makromajanduslikuks probleemiks saada.

  2. Urmas Piir says:

    Kui plaanitakse gaasitankerit on ilmselgelt Inkoo või Paldiski LNG jaama plaan päevakorrast maas.

  3. Andres Mäe says:

    Gazpromilt oodanuks Peterburi Rahvusvahelisel Majandusfoorumil midagi sisulisemat ja tõsiseltvõetavamat, kui vastastikuse mõistmise memorandumi allkirjastamine Leningradi oblastivalitsuse juhiga. Vähemat koostöölepet mõne LNG veeldamistehaseid ehitava Lääne ettevõttega.